søndag den 19. april 2009

The day of the finals.


Så er dagen kommet hvor det bliver afgjort hvem der bliver barista verdensmester 2009.
Det bliver rigtig spændende at se finalen hvor de 6 deltagere igen skal lave deres program for dommerne. Det er muligt at følge med live på www.baristamagazine.com

Jeg selv kommer til at følge finalen med et halvt øje da jeg igen idag skal stå i wbc kaffebaren. Der var jeg også igår og det var rigtig sjovt. Der var travlt og det var jo alle de høje herre i kaffeverdenen der var forbi og få kaffe. Men det var rigtig fedt med det sus at ha rigtig travlt.

Vi må afsted.
Det bliver en rigtig dejlig dag som afsluttes med den store barista fest. Vi håber at kunne tage nogle billeder så vi kan pass on the feeling..;0)

fredag den 17. april 2009

WBC ATLANTA 2009 AHHHH YEAAARH..

Så er jeg kommet til Atlanta hvor det årlige Barista verdensmesterskab finder sted. Samtidig er der en stor kaffemesse med alt godt (og dårligt) som har noget med kaffe at gøre. Det er en go mulighed for at se hvad der rør sig på kaffefronten mht nye maskiner mm. Men det er også en fantastisk chance for at møde en masse gamle som nye kaffevenner. Det er jo helt vildt dejligt at man møder folk som man helt havde glemt at man savnede, og kan sige fedt at se dig igen ( læs; (ex)Clover-David mf.)

Jeg ankom tidlig onsdag aften og tjekkede ind på hotellet hvor Linus allerede var fremme. Det havde været en lang flyvetur, så efter at ha pakket lidt ud ville jeg lige tage en lille lur inden aftensmaden, jeg vågnede dog først da Linus var hjemme v. midnat så det synes at være for sent til at spise;0)

Torsdag stod jeg op kl 6.20 og benyttede mig af hotellets fitness room ( dette saMmen med flere internationale kaffefolk som skal få lov at forblive unævnte. Navnene er redaktionen bekendt);0)

Linus og jeg fulgtes ind til Georgia Wold Congress Center hvor jeg gik til WBC og Linus til Symposium.

Der var en masse spændende baristaer på scenen i løbet af dagen og det skal blive rigtig spændende at se hvilke 6 deltagere som går videre.

Torsdag aften tog vi på Octane kaffebaren hvor der var en Latte art through down. Som der åbentbart er hver torsdag. Det var helt vildt fedt at se. 2 personer laver en cappuccino samtidigt og den som så laver den bedste latte art går videre. Sådan fortsætter det indtil en vinder er fundet. I går var der ca. 65 som deltog og da hver deltager smider 5 $ i puljen løb vinderen da alligevel af med godt og vel 1854 kr.
Det er en fantastisk underholdende konkurrence og virkelig også publikums venlig da det går stærkt og der er hele tiden noget at se på..

Lad os endelig prøve det i DK også.

Fredag er gået med at se en del af deltagerene til WBC men Linus og jeg havde også muligheden for at prøve den nye Slayer lidt af med vores egen kaffe. Det var rigtig fedt. De har, i korte træk, lavet en espresso maskine som man har mulighed for i højere grad at tilpasse selv. Bla. med hensyn til temp. i hver gruppe men også i forhold til preinfusion. Det var rigtig sjovt at få lov til atr lege lidt med den. Men jeg tror nu nok vi er nødt til at anskaffe os en så vi rigtig kan få prøvet den af;0)

Jeg besøgte også intelligentsias stand hvor David A stod. Det var rigtig dejligt at se ham igen fordi han er en FANTASTISK person.
Jeg fik mulighed for at smage deres etiopiske Kurimi både på chemex og på vac-pot og det var en rigtig go kaffe, og en rigtig go mulighed for at får en idé om hvad de to bryggemetoder har af forcer.
De havde også en meget spændende vandvarmer som jeg vidst lige skal ha set lidt nærmere på;0)

OG SÅ ER DET I MORGEN LØRDAG, AT MORTEN SKAL KONKURRERE.. VI ER KLAR TIL AT HEPPE.... GO MORTEN.. GO......

I morgen og på søndag skal jeg lave kaffe i den oficelle WBC kaffebar. Det bliver spændende og sejt, men jeg er også lidt nervøs da de andre som er der næsten allesammen er nutidige eller tidligere camps.. Men det skal nok gå. Jeg har min lyserøde Rec B. med så.....

Vi ses snart..

Karen